Atın kendinizi sokağa – Bu etkinliklere bir göz atın

Bu etkinlikleri kaçırmayın

Kış kapımızı çalmışken evde koltuğa yayılmak çok cazip görünüyor olabilir ama inanın bana kaçırırsanız üzüleceğiniz etkinlikler düzenleniyor. Sizin için birkaç tanesini toparladım. Zevkinize göre olanları seçin, öyle miskin miskin evde yatmayın canım!

İçeriklere buradan hızlıca ulaşabilirsiniz >>>

EĞLENCE BOMONTİADA’DA

Eğlencenin adresi bomonti ada

Hem evime çok yakın olduğu hem de samimi bir ortama sahip olduğu için ben Bomontiada’da takılmayı çok seviyorum. Taksim’in berbat bir hal aldığı şu günlerde insan gibi eğlenebileceğiniz ve kendinizi güvende hissedebileceğiniz bir ambiyans var burada. Eğer siz de alternatif bir eğlence mekânı arıyorsanız mutlaka göz atın derim.

A Corner in the World x bomontiada ALT kapsamında çok da güzel etkinlikler düzenleniyor. Örneğin ben geçtiğimiz günlerde düzenlenen OctoberFest’e katıldım. Kapandığı için benim gibi yaslarda olan Beyoğlu Hayal Kahvesi müdavimlerinin efsane grubu Soul Stuff’un canlı performansını izledim. Sanki onları ilk kez dinliyormuşum gibi yeniden mest oldum. Önümüzdeki günlerde de yine bu tarz etkinlikler olacak.

Size özellikle Yok Öyle Kararlı Şeyler grubunun 7 Kasım Salı günü saat 20.30’da Bomontiada ALT Salon 1’de sergileyeceği akustik performansı tavsiye ediyorum. Katılımcıların konser esnasında resim yapmalarına imkân tanıyan bu konserin bitiminde lounge alanında izleyicilerin yaptığı resimlerden oluşan bir pop-up sergisi düzenlenecek. Konserin hemen ardından da lounge alanında sergiyi gezen katılımcılar için yerli rap sahnesinin yükselen isimlerinden Kamufle DJ setin başına geçecek. Baya eğlenceli olacak, kaçırmayın derim!


SADECE GENÇLER İÇİN GENÇ Bİ ŞENLİK

Genç bi fest festivali istanbul'da

Bu etkinlik için yaşınız biraz geçmiş olabilir tıpkı benim gibi! Ama olsun, çevrenizdeki gençlere duyurun da biraz sevaba girin. Hayır, kendini genç hissedenler de katılamıyor, ben işin o kısmına pek anlam veremedim. Azıcık da bozuldum, neyse!

Modüler Sanat ve Koşanadam Organizasyon’un düzenlediği “Genç Bi Şenlik”, 21 Ekim Cumartesi Günü Sarıyer Life Park’ta başlıyor. 21 yaş üzerinin katılamadığı ilk etkinlik olan şenlikte Gripin, Can Bonomo, Kalben, Pera, Sattas, Ezhel ve Edis gençlerle buluşacak.

Adana, Van ve Samsun’dan henüz konser ve şenlik görmemiş gençleri de ağırlayan “Genç Bi Şenlik”, Türkiye’nin dört bir yanındaki gençleri bir araya getirecek. Ayrıca bu şenlikte gençleri birbirinden güzel aktiviteler de bekliyor.


DÜNYANIN EN ÜNLÜ KUKLA GÖSTERİLERİ

Kukla gösterisi istanbul'da

Mall of İstanbul, 20. Uluslararası Kukla Festivali’ne 3. kez ev sahipliği yapıyor. 20-21-22 Ekim tarihlerinde dünyanın en ünlü kukla sanatçılarının bir araya geldiği bu muhteşem gösteriler, oldukça ilginç olacağa benziyor.

Seyirlik oyunların en eskilerinden biri olan ipli kukla sanatının efsane isimleri; İspanya’dan Toni Zafra, Çek Cumhuriyeti’nden Karromato ve Rusya’dan The Fifth Wheel grubunun gösterileri, Amfi Tiyatro’da olacak. Gösterilerin yanında isteyenler kendi kuklalarını yapmayı öğrendikleri kukla atölyesi çalışmalarına da katılabilecekler. Açıkçası benim en çok bu bölüm ilgimi çekti, siz ne düşünüyorsunuz?


MOZART’IN BÜYÜLÜ OPERASI “SİHİRLİ FLÜT”

Sihirli flüt operası istanbul'da

Zorlu PSM, dünyaca ünlü opera ve balelerin yer aldığı Londra’daki Kraliyet Operası’nın (Royal Opera House) prodüksiyonlarını, özel gösterimlerle sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

23 Ekim Pazartesi akşamı, John McFarlane’in etkileyici setleri ve David McVicar’ın büyüleyici prodüksiyonuyla canlanan, Mozart’ın bilgelik ve erdem arayışı içindeki aydınlanma endişelerini yansıttığı unutulmaz eseri “Sihirli Flüt”, Zorlu PSM Studio ekranında olacak.

Biletler, Zorlu PSM, Biletix ve Zorlu PSM Ana Gişesi üzerinden satın alınabiliyor.


SILA YİNE COŞTURACAK

Sıla konseri

Pop müziğinin sevilen isimlerinden Sıla, müzik kariyerinin 10. yılında Kerki Production ve Solfej Organizasyon tarafından düzenlenen sonbahar konserleriyle 23 ve 30 Ekim’de Maslak Tim Show Center’da “Heybeden Şarkılar”ını seslendirecek.

“Heybeden Şarkılar” konser serisi ile geçtiğimiz Mart ayından bu yana 8 şehir, 25 konser ile Türkiye’yi karış karış gezen Sıla, kendi şarkılarının yanı sıra geçmişten bugüne heybesinde biriktirdiği efsane şarkılarıyla da izleyicisini büyülüyor. Bence Sıla’yı mutlaka sahnede izleyin, tarzınız olmasa bile kesin etkileneceksiniz.


AHMET BEYLER GELMİŞ HOŞ GELMİŞ!

ahmet beyler grubu konser etkinliği

Oooo Ahmet Beyler de gelmişler! Siz de bu etkinlikte onlara eşlik etmeye, ne dersiniz? Kendi şarkılarını çalıp söyleyen “Ahmet Beyler”, 21 Ekim Cumartesi akşamı Trump Cadde’de konser verecekler. Bu konserin en güzel tarafı ise ücretsiz olması! O yüzden bana, “Paramız yok ki gidip eğlenelim,” bahanesiyle gelmeyin lütfen!

“Birlikte çalalım, söyleyelim ve eğlenelim” mottosundan yola çıkarak kurulan “Ahmet Beyler”, seyircileriyle birlikte doğaçlama müzik etkinlikleri gerçekleştiriyorlar. Kısacası konserleri esnasında herkesin kendini ifade etmesine olanak sağlıyorlar. Kankaları toplayıp gitmek için ideal!


MOR VE ÖTESİ YERLİ YERİNDE’DE

mor ve ötesi konseri

Mor ve Ötesi gerçek üstü bir konser deneyimi için 28 Ekim Cumartesi akşamı Volkswagen Arena’da Yerli Yerinde’de. 20 yılı devirdikleri kariyerlerinde, “Bir Derdim Var”, “Cambaz” gibi parçaları ve “Sevda Çiçeği” gibi cover’larıyla Türkiye’de rock müzik piyasasına damgasını vuran grubu siz de özlemediniz mi?

Bu arada aynı akşam Adamlar, Yüzyüzeyken Konuşuruz ve Deniz Tekin’i de aynı sahnede izleyebilirsiniz.


BOLLYWOOD’DAN SIRADIŞI BİR MÜZİKAL: “TAJ EXPRESS”

Taj express performansı

Hindistan’ın ikonik melodileri ve dans figürleri; göz alıcı kostümleri ve yetenekli dansçıları, “Taj Express” müzikaliyle 23-28 Ocak tarihleri arasında Zorlu PSM’de izleyici ile buluşuyor.

Hindistan’ın popüler kültürünü, Bollywood mirası ile birleştiren ünlü gösteri “Taj Express”i, Zorlu PSM Ana Tiyatro’da izleyerek bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayabilirsiniz! Müzikalden çıktığınızda, işaret parmağınızı yanağınıza koyarak Hint dansı yapacağınızı da garanti edebilirim.


PATRICIA KAAS DİNLEMEK RUHUNUZA İYİ GELİR

Patricia Kaas konseri

Geleneksel Fransız şansonlarını pop, blues ve caz tınılarıyla buluşturarak özgün bir tarz yaratan Patricia Kaas, 26 Ekim Perşembe akşamı Atlantis Yapım işbirliğiyle Zorlu PSM Ana Tiyatro’ya konuk oluyor. Güçlü yorumu ve etkileyici sesi ile Fransa’nın en popüler müzisyenlerinden olan Patricia Kaas, size benzersiz bir konser deneyimi vaat ediyor. Daha önce izledim, oradan biliyorum!

Müzisyenin 2011 yılında yayımlanan “L’Ombre de maVoix” isimli otobiyografisi, altı dile çevrilerek büyük ses getirdi. Ünlü Fransız sanatçı, Edith Piaf’ın şarkılarını başarıyla seslendirdiği tribute albümü “Kaas Chante Piaf”ı ise 2012 yılında müzikseverlerle buluşturdu. Kariyeri boyunca birçok prestijli ödüle layık görülen bu harika sanatçıyı sahnede bir izleyin, kendinizden geçeceksiniz.


IGGY AZALEA İSTANBUL’A GELİYOR!

Iggy Azelea İstanbul'da

Sizin tarzınız mıdır bilemem ama dünyaca ünlü bir isim olduğu da ortada! Iggy Azalea, 21 Ekim Cumartesi günü KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak. Öncesinde ise Ozan Doğulu ve Ayşe Hatun Önal gecenin açılışını yapacak!

Ariana Grande ile düet yaptığı “Problem” single’ını ve “Fancy” parçasını üst üste Billboard Hot 100 listesine sokarak The Beatles’ın rekorunu kıran Iggy Azalea, Hiphop dünyasının enteresan isimlerinden biri. Dr. Dre’den Snoop Dogg’a kadar bu tarzın tüm otoritelerden geçer not alan ve ümit veren MC’lerden biri statüsüne yükselen Iggy Azalea, “XXL in Freshman” listesine giren ilk kadın olmayı da başardı.

Jennifer Lopez, Rita Ora, Britney Spears gibi yıldızlarla yaptığı şarkı ve kliplerle tüm dünyada ses getiren Avustralyalı genç sanatçı, İstanbullulara da unutamayacakları bir gece yaşatacak gibi görünüyor. Tabii eğer bir Hiphop severseniz.


 Özetle: 

  •  20-21-22 Ekim  – 20. Uluslararası Kukla Festivali – Mall of İstanbul
  •  21 Ekim  – Genç Bi Şenlik – Sarıyer Life Park
  •  21 Ekim Iggy AzaleaKüçük Çiftlik Park
  •  21 Ekim  – Ahmet BeylerTrump Cadde
  •  23 Ekim  –  Sihirli Flüt – Zorlu PSM
  •  23 ve 30 Ekim  SılaMaslak Tim Show Center
  •  26 Ekim  – Patricia Kaas – Zorlu PSM Ana Tiyatro
  •  28 Ekim  – Mor ve ÖtesiVolkswagen Arena
  •  7 Kasım  – Yok Öyle Kararlı Şeyler grubuBomontiada ALT Salon 1
  •  23-28 Ocak  – Taj Express MüzikaliZorlu PSM

Related Posts

Previous Post Next Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İletişim