2017 – 2018 Sonbahar – Kış Moda Renkleri Nelerdir?

2017 ve 2018'in sonbahar-kış moda renkleri

Yeni sezonun moda renkleri bir önceki sezona göre çok daha geniş bir yelpazeye sahip. Kırmızılar, pembeler, maviler ve daha nötr grilerle bol bol karşılaşacağız. New York ve Londra moda haftalarında tanıtılan 2017 – 2018 Sonbahar – Kış moda renkleri, şimdiden mağazalardaki yerlerini aldılar bile. Bu renklerden ben en çok kırmızılara sevindim. Ya siz?

İçeriklere buradan hızlıca ulaşabilirsiniz >>>

Bu sezonun moda renklerine bakmadan önce “Renkler ve etkileri – Renk seçimi önemli” başlıklı yazımdan renklerin anlamlarını ve etkilerini öğrenmek isteyebilirsiniz…


KIRMIZI VE TONLARI

Kırmızı ve tonlarının renkleri
Kırmızı ve Tonları

Siz de benim gibi mağazalarda kırmızıya doğru sürüklenen bir mıknatıs gibiyseniz bu sezon yaşadınız. Çünkü kırmızı yine revaçta olacak. Özellikle nar şurubu rengine sıkça rastlayabilirsiniz. Ortamlarda flörtöz bir hava esecek orası kesin! Bu arada kırmızı her mevsim giyilebilecek ender renklerden biri. Ne demişler, “On para fazla olsun ama kırmızı olsun!”


KOYU MAVİ VE LACİVERT

lacivert ve tonları
Koyu Mavi ve Lacivert

New York ve Londra moda haftalarında sıkça rastladığımız koyu mavi tonlarını bu sezon özellikle sonbahar aylarında göreceğiz. Açıkçası benim favorim olan bir renk değil fakat asil durduğu bir gerçek. Özellikle iş ortamında veya özel günlerde giyilecek abiyelerde tercih edilebilir.


AÇIK PEMBE

Açık pembe rengi
Açık Pembe

Geçen sezon pembenin canlı tonlarını bol bol kullandık. Fakat modacılar sonbahara biraz daha pastel tonlar yakışır diye düşünmüş olmalılar ki pembeler bu sezon daha açık tonlarla kaşımızda. Hoş bu pastel pembelerin parlak halleriyle de karşılaşabiliriz. Özellikle aksesuarlarda kullanabilirsiniz.


GRİ GEÇİŞLER

gri rengi
Gri

Özellikle mevsimin bulutlu ve yağmurlu günlerinde tercih edilebilecek bir renk olan gri, pek çok renkle de uyum sağlayabiliyor. Gri ve pembe, gri ve gümüş rengi, gri ve kırmızı kombinleri bu sezon çok kullanılacak gibi görünüyor.


ŞARAP RENGİ

şarap rengi
Şarap Rengi

Kim giyse yakışır tadındaki şarap rengi yıllar geçtikçe daha da değer kazanıyor. Gerek iç gerekse dış giyimde bol bol rastlayacağımız bu havalı renk, bordo ve morun karışımından ortaya çıkıyor. Sezonun en zarif ve klas rengi olduğu da aşikar.


ALTIN KİREÇ RENGİ

altın kireç rengi
Altın Kireç

Bu sezon bej-krem ve hardal tonları azalıyor. Pastel renklerde de geçen sonbahar sezonuna oranla düşüşler var. Bu renklerin yerini altın kireç tonları ve pembe ile karışık açık kahverengiler alıyor. Modacılar bu sezon renkleri karıştırmaktan hiç çekinmediler. Ortaya da bu tatlı tonlar çıktı. Ortam şenleniyor kısacası.


LADİN RENGİ

Ladin rengi
Ladin

Podyumlar bu sezon da yeşilden vazgeçmiyor fakat dozu azalıyor. Altın kireç renginin yeşilin tonları ile kullanıldığı görülüyor. Haki, zeytin yeşili ve kirli yeşil tonlarına rastlanıyor. Fakat bu sezon öyle bir renk var ki yeşilin pabucunu dama atıyor: Ladin rengi! O nasıl bir renk diyor olabilirsiniz? Ladin ağacından esinlenilerek oluşturulan bir ton bu. En azından bu renkte bir parça alıp deneyin derim. Çok seveceksiniz.

 >>>  Moda kategorisindeki tüm içerikler

Related Posts

Previous Post Next Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İletişim